Bus en Mendoza
Zondagavond de bus gepakt uit Puerto Iguazu richting Mendoza. Een rit van 38 uur. De dag van tevoren niet zoveel gedaan; gewacht in het hostel waar we zwaar werden weggekeken. En nog wat inkopen gedaan, omdat we het buseten al zagen aankomen. (broodjes kip(vielen ook tegen).
Gelukkig hadden we nog een doosje Rex -Tuc Koekjes- .
Deze reis hadden we Semi-Cama geboekt (slechtste kwaliteit voor lange reizen) en dat was ook niet zo best. We zaten deze keer niet helemaal voorin dus we hadden maar weinig ruimte. Het eten was verschrikkelijk, maar de films waren OK en we hebben ook nog gebingood.
Bij aankomst in Mendoza flink naar de tering en mijn kaartleesego kreeg een zware klapper te verduren toen ik netjes de weg had gewezen naar een goed restaurant ipv het juiste hostel. (wie de fuck maakt dan ook de restaurants zwarte bolletjes en de hostels roze?!). Toen eerst maar bij de Subway een fucking lekker broodje gegeten, voordat we weer verder op zoek gingen. Nu zitten we in Base Campo, in een kamer met 7 anderen, voor minder dan een tientje per nacht.
Mendoza vind ik weer een hele vreemde stad. Vergeleken bij Buenos Aires en Iguazu is deze stad veel netter, georganiseerder en gezelliger.
Net de reis naar Santiago geboekt voor donderdag en een bustoer naar wijnbodega's voor morgen. Daarna wat cervezas gedronken en een menuutje gegeten.
De busrit Mendoza-Santiago schijnt erg indrukwekkend te zijn...dwars door de Andes. Ik hoop dat jullie overdag reizen.
nee 's avonds om op hostel kosten te besparen :( Maar we zullen het wel voelen :)
goed verhaal bobbie