krullenopreis.reismee.nl

Verbrand

Dinsdag zijn we Valparaiso maar eens gaan ontdekken. Met de trolleybus naar het centrum gegaan, maar daar is het erg druk en vol. De vette plekken van Valparaiso zijn op de Cerros, hoger gelegen delen die makkelijk te bereiken zijn met kabelliften. Op de Cerro Concepcion liepen we een kerk in waar Duitse teksten op de balken stonden. Duitsers zijn in de 19de eeuw actief geimporteerd door de Chileense overheid omdat ze harde werkers zijn. Hun land werd verdubbeld als ze een kind konden opvoeden tot 12 jaar. Die pre-moffen hebben daar een zeer degelijke kerk gebouwd die al moeilijk veel aardbevingen heeft overleefd. Daarna hebben we heerlijk gelunchd bij een van de duurste restaurants, maar met prachtig uitzicht.'s Avonds pasta bolognese proberen te maken, die gewoon 20 euro kostte bij de supermarkt, en best OK was. Gegeten met een stel Fransen die niet uit Frankrijk kwamen en daarmee gediscussierd over kolionalisme. Vervolgens zijn we het dak van de supermarkt opgegaan om het uitzicht over de stad 's avonds te fotograferen.

De dag daarna zijn we gevamost a la playa. Het openbaar vervoer in Valparaiso is nogal crazy, ipv een fatsoenlijke dienstregeling met bussen heeft de gemeente besloten om gewoon 2000 pendelbusjes in de straten te gooien. Ze mogen niet harder dan 50, allemaal gaan ze minstens 100. Toch zeker een uur in de bus gezeten, want die moest eerst nog de andere kant op, de goede halte gemist endus maar weer terug. Op het strand moelijk chill, achterlijk verbrand. We hadden het eigenlijk eerst helemaal niet door, maar terug in het hostel was het best aan het branden. Dus even aftersun gehaald (Easy in grote steden No-No :) ) en 50+ zonnebrand voor onze aankomende travels door de woestijn.

Want gister zijn we, na een uur of 20 in de bus, beland te San Pedro te Atacama. Op 2500 meter hoogte, erg mooie reis door de bergen. Bij aankomst eerst maar eens kip gaan eten. Kip was goed, maar niet de Kip, wel moeilijk veel frieten. Deze stad is een stuk meer hippierijk, er zijn alleen maar zandwegen en er zijn hier ook veel meer indianen. We zitten hier in een hostel met flink wat hippies. Trommels, Wiet en Reggea (Vanmorgen zelfs Radiodread), het is er allemaal. Net de fourwheeldrive tour geboekt die morgenochtend gaat beginnen. Heb wel het idee dat het hoogteverschil te merken is, moet meer mijn best doen om te ademen :)... Zo gaan we nog even een piecy fietsen en vanavond maar weer een cervezaatje in dit hippiegesticht.

Sam

Zijn de indianen lame?

Ralph

Pff wat een leven

nono

hippie rulez

ik kon in japan die fokin aftersun nergens vinden
en zonnebrand hadden ze alleen in achtelijk kleine flesjes.
oww zo kut reizen als je verbrand bent

Wies

Cocabladeren tegen de hoogte? Geen andere dingen mee doen he :)

Sanneke

ha bob,

kheb nachtdienst dus ik dacht laat ik deze site eens even doorspitten. Leuk hoor, al die verhalen:D!! heel veel plezier nog.

groetjes